DIT ZIJN WIJ

Dit zijn wij

Wij vormen een dorpje met bewoners die eenzelfde visie, ambitie én energie delen om de wereld een beetje mooier te maken.

Wij zijn samen een droom aan het realiseren: een prachtige monumentale boerderij (1926) met ruim 1,1 ha land ontwikkelen tot een duurzaam en zoveel mogelijk zelfvoorzienend, ecodorpje. We zetten de boerderij klaar voor de toekomst, klaar voor de volgende 100 jaar. Het openingsfeest staat dan ook gepland voor 2026…..

.....wij zetten Ons dorpje Overeind

 

Loes

Initiatiefneemster & Ondernemer


Loes (1963) is de initiatiefneemster van ‘Ons dorpje Overeind’.

Geïnspireerd door de gedachte dat we het verschil kunnen maken;

ook al is het op kleine schaal. 

Het is haar eco-woondroom om samen te leven met anderen,

goed te zorgen voor elkaar, voor de natuur en voor de toekomst van onze aarde.

Dat we deze kleine plek op aarde, het gedachtegoed,

en onze leefwijze mogen doorgeven aan de generaties na ons.


Daar waar ‘de wereld’ steeds weerstand gaf en zei dat het niet mogelijk was om dit te realiseren in een oude boerderij in het buitengebied, bleef zij doorzetten en geloofde zij dat het wel kon! Dat zij het principeakkoord van de gemeente heeft binnengesleept zegt alles over haar positieve energie, haar overtuigingskracht en haar doorzettingsvermogen..


 loes@onsdorpjeovereind.nl 

Jurjen en Aniek

Meubelmaker/docent & Product Coördinator


Jurjen (1990) is autodidactisch meubelmaker en designer. Hij werkt zoveel mogelijk met duurzame producten en materialen te hergebruiken. Deze zo te bewerken dat ze niet van nieuw zijn te onderscheiden.


Zijn doel is om volledig self-sustaining te leven, door zelf eten te verbouwen en warmte op te wekken. Door bijvoorbeeld het zaagsel uit de werkplaats te persen tot pellets voor de kachel. Hij is een sociaal mens en gelooft erin dat je samen meer kunt bereiken dan alleen.


Aniek (1992) is product coördinator bij NPO3.nl. In haar vrije tijd is ze in de keuken of op de wielrenfiets te vinden. Via Jurjen is ze verliefd geworden op het Dorpje. Sinds kort kookt en bakt ze allerlei gerechtjes met alles uit de tuin van Ons Dorpje, die je kunt vinden op instagram @gewoonuiteigentuin.


Uncommoncraft

jurjen@onsdorpjeovereind.nl

aniek@onsdorpjeovereind.nl

Monique en Pauline

Kwartiermaker & Assistent Accountant

Monique (1979) is een aanpakker, zij gelooft in het project. Het is haar doel om de juiste mensen te vinden. Zij is een bruggenbouwer en verbindt mensen om zo samen verder te komen. Ze stapt in iets heel nieuws wat ze nog nooit eerder heeft gedaan. Toen zij voor het eerst op het Dorpje kwam, had zij een gevoel van thuis komen. Ze kijkt er naar uit om samen het Dorpje neer te zetten en samen de bed & breakfast te runnen voor mensen die zorg nodig hebben.

Daar doen we het toch immers voor? Voor elkaar zorgen!

 

Pauline (1971) is in haar werk veel met cijfers en met haar hoofd bezig, maar vieze handen, blote voeten en buiten zijn brengen haar tot haar kern. Met haar tuinierervaring en liefde voor de moestuin is ze meteen begonnen op Ons Dorpje Overeind. Al heel lang is het haar droom om samen te leven, te werken en voor elkaar te zorgen. Wat moeilijk is voor de één, is een eitje voor de ander. Waarom zou je het alléén doen als je het samen kunt doen?


Monique & Pauline zijn sinds 2011 samen en vullen elkaar aan. Waar Pauline goed is in de details, pakt Monique van nature het totaal overzicht. Samen kunnen zij bergen verzetten.


 monique@onsdorpjeovereind.nl 

pauline@onsdorpjeovereind.nl 

Arnoud en Sam

Ondernemers met een passie voor taichi & yoga

Arnoud (1969) doet de dingen graag samen met anderen. Als het even kan is hij buiten. Hij
beoefent taichi, geeft hierin al jaren les en hij filosofeert graag over het leven en welke plek
wij als mens hebben in het geheel. Samen met ondernemingsraden maakt hij het
bedrijfsleven én de wereld een klein stukje mooier want elk stapje vooruit draagt bij aan het grote geheel.


Sam (1971) maakt de dingen graag eenvoudig en voor haar geldt ‘less is more’. Zij is een
echte poezenmoeder voor Bamboo & Jasmijn en zet zich in voor het welzijn van alle dieren.
Yoga brengt haar zachtheid die ze ook deelt en doorgeeft in haar lessen. Als
communitymanager brengt zij graag groepen bij elkaar want samen kom je verder!


&JOY Yoga & Taichi (binnenkort óók in Schalkwijk)


 arnoudb@onsdorpjeovereind.nl 

sam@onsdorpjeovereind.nl 


Arnoud, Sibylla, Mees en Suze

Animatiefilmproducent & specialist kunsteducatie & student Muziek & Technologie & scholier

Arnoud (1968) werkt als animatiefilmproducent en scenarioschrijver veel met zijn hoofd en steekt daarom thuis graag zijn twee rechterhanden uit zijn mouwen. Hij bouwt zelf gitaren en bouwt op Ons Dorpje Overeind graag samen aan een prachtig erf.


Sibylla (1971) wil - na 30 jaar stad Utrecht - op Ons Dorpje Overeind het hele jaar door buiten zijn, in de moestuin werken, gasten verzorgen en elke dag de zon aan de horizon onder zien gaan. Naast al die natuur wil ze graag kunst & ambacht een plek geven met workshops voor kinderen en volwassenen door kunstenaars uit de buurt en artists-in-residence uit te nodigen beelden te maken en zo een beeldentuin te laten groeien.


Mees (2002), student Muziek & Technologie, wordt weekendbewoner van Ons Dorpje Overeind en Suze (2010) kan niet wachten om tussen de dieren te wonen en stoere klussen op de boerderij te doen.   


 arnoudr@onsdorpjeovereind.nl 

sibylla@onsdorpjeovereind.nl 

Nynke

Coach

Nynke (1984) helpt als coach mensen om de verbinding te herstellen met zichzelf en hun omgeving. Zij is gefascineerd door wat mensen drijft. Verder houdt ze ervan om samen met anderen te bouwen aan projecten die de wereld een beetje mooier maken.


Ze kijkt ernaar uit om in het dorpje te gaan wonen en werken, én ervoor te zorgen dat het een plek wordt waar bewoners en anderen zich thuis voelen en geïnspireerd worden om op hun eigen manier bij te dragen aan een duurzame toekomst. En ze heeft ook veel zin om gewoon lekker met de voeten in de modder te staan en te genieten van hoe alles groeit en bloeit. 


 nynke@onsdorpjeovereind.nl 

Poco Loco

Keet & Kato

Moysmoysi

Ginger

Moos

De kippen

De bijen