DE PLEK

Over de plek

In de monumentale boerderij (gemeentelijk monument) op het Overeind 22 in Schalkwijk realiseren we een bijzonder woonproject.


De boerderij met schuren staat op een perceel van ruim 1,1 hectare en ligt aan de Wetering (water). Het Overeind is een rustige weg waar veel fietsers en wandelaars voorbijkomen en ligt in het buitengebied van de gemeente Houten. De boerderij is centraal gelegen, supermarkten en station Houten Castellum liggen op tien minuten fietsen en binnen 8 minuten sta je op Centraal station Utrecht.


Op deze locatie vormen we met meerdere generaties een ‘Dorpje’ waarbij de volgende waarden centraal staan: samenleven, elkaar helpen, energieneutraal en duurzaam wonen en leven, open staan voor onze omgeving en buurt, goed zorgen voor de natuur, voor de planeet en liefdevol met elkaar omgaan.


Het is onze droom om een sociaal en duurzaam ecodorpje op te richten. Een open en toegankelijk dorpje waar iedereen welkom is om van ons te leren. Vanuit onze behoefte om samen te leven en samen te werken met anderen is deze droom ontstaan. Wij blijven echter niet alleen dromen… we nemen vol overtuiging de volgende stappen, ondernemen actie, nemen initiatief en elke bewoner heeft speciale kwaliteiten die hij/zij inzet ten behoeve van ons gezamenlijke doel. Het principeakkoord van de gemeente Houten hebben we binnen en inmiddels is het bestemmingsplan ingediend. Vanaf hier beoefenen wij geduld….


Wij zijn geen projectontwikkelaars, hebben geen zakelijk belang en zijn ook geen vage idealisten…. Wij hebben een levensvisie: we kijken om ons heen en vragen ons af, wat heeft de wereld in de toekomst nodig? Hoe kunnen wij iets aan deze toekomst toevoegen? Iets wat binnen ons bereik ligt en op kleine schaal is. Iets, waar we de kennis en ervaring die we in ons leven hebben opgedaan en die we nog op gaan doen, voor kunnen inzetten en wat we kunnen verspreiden?


Samen zetten wij Ons Dorpje Overeind……Ons Dorpje Overeind
Ons Dorpje Overeind
Ons Dorpje Overeind
Ons Dorpje Overeind
Ons Dorpje Overeind
Ons Dorpje Overeind
Ons Dorpje Overeind
Ons Dorpje Overeind