Wij zijn op zoek naar jou!

…samen zetten we Ons Dorpje Overeind!
Hou jij er van om samen iets moois neer te zetten, te creëren? Ben jij op zoek naar een plek waar je jouw vaardigheden, kennis en ervaring kunt inzetten voor een gezamenlijk doel? Deel je onze visie en passie en zou je graag hier willen wonen? Ons Dorpje Overeind heeft ruimte voor bewoners die samen met ons de schouders eronder willen zetten.

We denken aan de volgende velden van kennis en ervaring:

-Energie/duurzaamheid
-Bouwkunde/ontwerpen/architectuur

-Permacultuur/voedselbossen/natuur/dieren

-Zorg/welzijn/zorgzaamheid

-Wetgeving/juridisch/ambtelijke organisatie

-Financiering/begrotingen/boekhouding

We vinden het het allerleukste als iedereen op zijn/haar manier iets kan toevoegen. De expertises die we uiteindelijk nog missen huren we extern in.

Bewoners

Nieuw te bouwen schuurwoning zoekt bewoners!

Worden jullie met jullie gezin onze nieuwe dorpsgenoten?

Op Ons Dorpje Overeind is plek voor nieuwe bewoners van de nieuw te bouwen schuurwoning (twee-onder-een-kap). Wij zoeken specifiek een stel in de leeftijd van 25 tot ca 35 jaar met kind(eren) om onze bewonersgroep (meerdere generaties) aan te vullen. Mochten jullie affiniteit hebben met ‘natuur’ of ‘zorg’ dan is dat erg welkom, maar geen must. Worden jullie enthousiast van wat je leest op onze website? Dan nodigen wij jullie uit een uitgebreide motivatiebrief te schrijven en wie weet nodigen wij jullie dan uit voor een kennismaking! De motivatiebrief kunnen jullie sturen naar: info@onsdorpjeovereind.nl

Graag leggen we nog even uit hoe de procedure werkt:

Stap 1: een eerste kennismaking en een rondleiding met twee van onze bewoners.

Stap 2: een eerste ‘sollicitatiegesprek’, hierbij is Loes als initiatiefnemer altijd aanwezig, samen met een andere bewoner. Zo leren jullie in de tijd iedereen vanzelf kennen…

Stap 3: een tweede ‘sollicitatiegesprek’ waarbij het belangrijk is dat jullie ergens in het proces Pauline en Monique ook in ieder geval spreken omdat jullie samen met hen jullie huis zouden gaan bouwen.

Stap 4: meewerken op een dorpje-werkdag waarbij we allemaal aanwezig zijn.

Stap 5: deelnemen aan onze vergaderingen en werkdagen gedurende een bepaalde periode tot er helderheid is en we volmondig met zijn allen voor elkaar kiezen, we nemen graag de tijd om elkaar goed te leren kennen.

Alle stappen zijn vrijblijvend en onderweg kunnen jullie of kunnen wij altijd aangeven om niet verder te willen gaan, no hard feelings als dat gebeurt. Voel je vrij.

Om teleurstellingen te voorkómen: de totale investering voor de bouw van het huis ligt tussen de €450.000 en €500.000 euro. Je koopt een stukje grond en bouwt zelf je huis in samenspraak met Monique en Pauline. Daarnaast leen je €15.000 aan de coöperatie voor de eerste gezamenlijke kosten voor de realisatie van het project.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *